2083 Solymár

Terstyánszky utca 100.

Nyitvatartás

H-P: 7.30-19.00, SZ: 7.30-14.00 A megrendeléseket minden nap 24 órában fogadjuk!

Steak szeletek spenótos hummuszágyon pirított fenyőmaggal, lilahagyma-lekvárral és friss csírákkal

Clean eating

A rengeteg divatos diéta jön és megy, de egy valami makacsul tartja magát: a minőségi alapanyagból készített “tiszta” ételek (clean eating) lehetnek az egészséges étkezés alapkövei. Jó, ha igyekszünk kerülni a készételeket, feldolgozott élelmiszereket, helyettük sok-sok friss zöldséget, gyümölcsöt, halat, némi húst és olajos magvakat, tojást fogyasztunk. Nem kell tartózkodnunk a minőségi, adalékanyagmentes konzervektől, szendvicskrémektől és szószoktól sem, de mindig alaposan ellenőrizzük az összetétellistát, hogy ne legyen benne olyasmi, amire inkább az iparnak, mint nekünk van szükségünk.

Főleg most, ebben a két éve tartó, pszichésen rendkívül megterhelő időszakban extrém fontos, hogy testünket is karban tartsuk, és igyekezzünk megfelelő üzemanyagról gondoskodni.

Gyorsan finomat és egészségeset

Manapság fontos a gyorsaság is, hiszen egy nehéz nap után valószínűleg kevesen éreznek ellenállhatatlan hívást arra, hogy az éjszakát a konyhában töltsék.

Épp ezért igyekszem Nektek ötleteket adni, megosztani, hogy az én nagyon életszerű életemben miket teszek esténként a család elé, hátha tudtok inspirációt meríteni. 🙂

Mit főzzek ma?

A sorozat első részében a spenótos hummuszágyon tálalt steakcsíkokat hozom el Nektek. Kb. 10 dkg hús elég fejenként, olyan ízélményben lesz részetek, a krémes, citrusos, élénkzöld csicseripaszta meg úgy jóllakat majd, hogy nem fog hiányozni a még több hús.

A házi hummuszt nagyon könnyű elkészíteni, a bébispenótot hozzámixelve pedig igazi különlegességet kapunk. Szezámpasztával, pár gerezd fokhagymával és cutrommal, lime-mal, sóval és borssal ízesítjük a csicseripürét.

A pirított fenyőmag helyett pirított zúzott mogyoró vagy bármilyen olajos mag kiváló.

A lilahagyma lekvárhoz aloeszirupot használtam cukor helyett, mert egy minimális mennyiség szükséges a karamelles ízhatásért, de a méz is remek alternatíva.

A csírák teszik fel a koronát az egészség-tálra, a sarjadzó életerőt adják a tányér színkavalkádjához.

Szemet, gyomrot és lelket gyönyörködtető fogás, és nagyjából 20 perc alatt készen van, feltéve, ha a csicserit beáztattad előző este és feltetted főni egy-másfél órára. Ha nem, akkor használj konzervet! A szárazáru jobb, tisztább, és annyit főzöl belőle meg, amennyire épp szükséged van. Persze akkor előre kell gondolkodni, és az a napi teendők nélkül nem mindig sikerül. Erre az esetre mindig van otthon nálunk 2 konzerv is. 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Bevásárlólista

15 dkg

Csicseriborsó

5 dkg

Fenyőmag

2 fej

Lilahagyma

1-2 gerezd

Fokhagyma

1 doboz

Bébispenót

1 teáskanál

Hársméz – Király Méhészet 990 g

citrom (1 db)

Citrom

1 db

Lime

friss biocsíra

1 tahini (szezámpaszta) 1 evőkanál

só, bors

20 dkg friss marhasteak, de lazaccal is működik 🙂

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

 

 

Megosztom