Tegnap ezt a csodálatos puha meggyes piskótát készítettük el a meggyszezon örömére cukormentes és teljes kiőrlésű, egészséges verzióban. Sajnos egy óra alatt az egész tepsi tartalma elfogyott. Extra jó benne, hogy valójában kevert tészta, így nem kell szenvedni a tojások külön felverésével sem. Igazi nyári sütemény, egy tartalmas krémlevessel kitűnő ebédre is!
Íme, az egyszerű, de abszolút nyerő recept:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg vaj
- 1 ek. vanília aroma (vagy vaníliarúd kikapart belseje)
- 1 csomag sütőpor
- 3 db egész (L-es) tojás
- 2 dl tej
- 1 nagyobb csipet só
- 10 dkg eritrit (mehet több is, ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- min. fél kg meggy magozva (én 1kg-t használtam)
A meggyet pár perc alatt kiáztatjuk magozás után, félretesszük egy szűrőben, hogy lecsepegjen. A sütőt alul-felül sütésre állítva előmelegítjük 180 C fokra. Közben a többi összetevőt kikeverjük, ajánlott puha vajat használni, könnyebb dolgozni vele. Én egy csipet fahéjat is teszek hozzá. Egy átlagos nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta a tésztát. Kb 1-2 cm vastagságú lesz, majd feljön szépen, nem kell megijedni. 🙂 A magozott meggyet szépen eloszlatjuk a tetején, majd megszórjuk egy kis eritrittel. Sütő, 25 perc alatt kb. készre sül, villapróba, kihűtve kockákra vágva tálalható is.
Alak-, egészség- és diétabarát recept!